Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Canadese diplomaten klagen eigen regering aan

Datum : 09/02/2019
Land : Cuba

Canadese diplomaten klagen eigen regering aan

Canadese diplomaten en leden van hun gezinnen met het mysterieuze 'Havana-syndroom' klagen hun eigen regering aan. Ze verwijten de staat laks te hebben opgetreden toen medewerkers op Cuba allerlei gezondheidsklachten begonnen te vertonen. De veertien eisers vragen om een schadevergoeding van 28 miljoen dollar (bijna 19 miljoen euro).

Op Cuba zijn ambassademedewerkers en hun gezinsleden getroffen door aandoeningen als concentratieproblemen en hoofdpijn. Volgens de eisers had de overheid meer vaart moeten maken met hun evacuatie en medische behandeling. De diplomaten zeggen dat ze in het voorjaar van 2017 al klachten vertoonden. Canada zou pas in april 2018 hebben besloten alle gezinnen te evacueren.

Een diplomaat vertelde dat zijn vrouw, kinderen en hijzelf hersenschade bleken te hebben opgelopen. "Mijn vrouw heeft gaten in haar geheugen, hoofdpijn en gehoorproblemen", stelde hij. "Ze pakt de telefoon om te bellen, maar vergeet waarom." Ook zou ze zich niet meer kunnen concentreren.

Bron : CBC, ANP, NU.nl
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug