Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Milieu & Natuur

Cancún verwacht Nate

Datum : 06/10/2017
Land : Mexico

Cancún verwacht Nate

Na een verwoestend spoor getrokken te hebben door Midden-Amerika (minstens 22 dodelijke slachtoffers in Costa Rica, Nicaragua en Honduras) wordt tropische storm Nate vanavond, 6 oktober, verwacht in de Mexicaanse badplaats Cancún.

De komst van Nate zal gepaard gaan met windsnelheden van 100 kilometer per uur, zware regenbuien en golven van zo’n drie meter hoog, aldus een speciaal aangesteld comité van weerkundigen.

Onder de door de autoriteiten afgekondigde maatregelen is het afzeggen van de aankomst van twee cruiseschepen en een vrachtschip. Volgens de woordvoerster van de havendienst, Alicia Ricalde Magaña, worden alle toeristische activiteiten op het water stilgelegd.

De autoriteiten kondigden eveneens aan dat alle commerciële activiteiten in Cancún gestaakt zullen worden. Gouverneur Carlos Joaquín González van Quintana Roo, waarvan Cancún de grootste stad is, sprak ook zijn bezorgdheid uit over andere plaatsen in de deelstaat, vooral het kwetsbare eiland Holbox langs de noordkust. Er wordt overwogen de ongeveer 1.500 inwoners te evacueren.

González gaf aan dat er geen plannen zijn om de ongeveer 126.000 toeristen in Cancún, Cozumel en andere plaatsen te evacueren. Wel riep hij hen op hun hotels niet te verlaten. De overtocht van Nate over Quintana Roo zal ongeveer acht uur duren, waarbij de storm zich verplaatst met een snelheid van zo’n 17 kilometer per uur.

Dit zal de tweede keer zijn dit seizoen dat Quintana Roo getroffen wordt door een tropische storm, nadat Franklin op 7 augustus al langskwam. Bij die eerdere storm waren geen dodelijke slachtoffers te betreuren. Voor Nate is inmiddels alarmfase geel afgekondigd.

Bron : The Guardian, El Proceso
Bookmark and Share


Terug