Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Capriles aan kop van Venezolaanse oppositie

Datum : 25/01/2012
Land : Venezuela

Capriles aan kop van Venezolaanse oppositie

Henrique Capriles staat bovenaan in de peilingen als presidentskandidaat van de Venezolaanse oppositie bij de verkiezingen in oktober. Zijn positie is verstekt, nu Leopoldo Lopez zich heeft teruggetrokken uit de race ten gunste van Capriles. De voorverkiezingen van de oppositie vinden plaats op 12 februari.

In eerdere peilingen had de oppositie nog te lijden van interne verdeeldheid. Capriles is nu nog gouverneur van Miranda, de tweede provincie van het land. De oppositie heeft nog vier  andere kandidaten: Pablo Perez, gouverneur van Zulia, congreslid Maria Corina Machado, voormalig ambassadeur Diego Arria en een voormalig vakbonfsleider.

President Hugo Chávez, die bijna dertien jaar aan de macht is, stelt zich herkiesbaar. Hij doet de oppositie af als ‘stromannen van de VS en van de rijken.’ Volgens recente peilingen geniet Chávez nog de steun van iets meer dan 50 procent van de bevolking, wat hem tot favoriet maakt.

Bron : BBC World News
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug