Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Capriles eist van Chávez dat hij zich laat zien

Datum : 17/01/2013
Land : Venezuela

Capriles eist van Chávez dat hij zich laat zien

De Venezolaanse oppositieleider Henrique Capriles verzocht president Hugo Chávez afgelopen woensdag om zich te laten zien aan het volk. Ondertussen laat vicepresident Nicolás Maduro weten dat de Venzolaanse leider “een enorme vreugde voelt” voor de optocht die ter ere van hem door het land ging tijdens zijn afwezigheid.

Capriles deed zijn uitlating tijdens zijn beëdiging als herkozen gouverneur van de staat Miranda. “Als de president wetswijzigingen kan tekenen, dan roep ik hem op om te verschijnen, om te spreken tot Venezuela en dat hij vertelt wat er aan de hand is met deze regering, want wat er nu gebeurt, is complete wanorde en gebrek aan leiding”, aldus Capriles.

De verordening waaraan Capriles refereert, is die waarin Elisa Juaua benoemd wordt tot minister van Buitenlandse Zaken. Deze werd gepubliceerd in de officiële krant en aangekondigd door Maduro.  

Sinds vorige maand is Chávez niet meer in het openbaar verschenen. Hij onderging een vierde operatie wegens kanker. Sindsdien is het enige dat over zijn gezondheidstoestand is vernomen via zijn woordvoerders gegaan.


 

Bron : BBC Mundo
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug