Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Cariben geïnteresseerd in legalisering marihuana

Datum : 17/09/2013

Cariben geïnteresseerd in legalisering marihuana

In Puerto Rico is er een verhit debat gaande over mogelijke legalisering van marihuana. Het gaat dan over het in het bezit zijn van kleine hoeveelheden cannabis, verkoop en de consumptie voor medische doeleinden. Ook andere kleine eilanden beginnen het thema te bestuderen.

Puerto Rico neemt het initiatief hierin. Volgende week zal de senaat het onderwerp bespreken. Lokale media hebben het constant over de mogelijke legalisering. Meer en meer lokale publieke figuren bekennen dat zij wel eens marihuana gebruiken en zijn voorstander van flexibilisering van de wet. 

“Laten wij de hypocrisie achter ons laten,” zei Miguel Pereira, senator van de regerende partij in Puerto Rico. Hij kwam met het voorstel om het bezit van 28 gram cannabis te legaliseren dan wel te decriminaliseren. Het wordt aangenomen dat het meer geconsumeerd word in Puerto Rico dan tabak. Uit de hoek van de universiteiten en bedrijven gaan ook stemmen op voor het voorstel. Volgens hen zijn veel academische en professionele carrières vernietigd doordat er lange straffen zijn uitgedeeld vanwege consumptie van wiet. De wet in Puerto Rico is nu nog zo dat boetes kunnen oplopen tot vijf duizend dollars en drie jaar gevangenisstraf. 

Saint Lucia en Jamaica zijn al een tijd bezig zich te verdiepen in de materie. Laatstgenoemde is één van de belangrijkste aanbieders van marihuana. Toeristen kunnen daar zelfs met gidsen naar illegale wietplantages. De minister-president van Saint Vincent en de Grenadines, Ralph Gonsalves, heeft als president van de Caribische Gemeenschap (Caricom) druk uitgeoefend op de leden om te debatteren over mogelijke legalisering van marihuana.

Bron : Latin American Herald Tribune
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug