Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

Cariben willen versterking begrotingsproces

Datum : 09/02/2014

Cariben willen versterking begrotingsproces

Parlementariërs uit twaalf landen hebben een workshop in Port of Spain (Trinidad & Tobago) gevolgd over het versterken van het begrotingsproces in het Caribisch gebied. ParlAmericas, een forum voor parlementariërs uit de regio, is gastheer van de capaciteitsopbouwende workshop Versterking van parlementair toezicht op het begrotingsproces in het Caribisch gebied. Deze workshop biedt ruimte aan parlementariërs en voorzitters van Rekenkamers om hun kennis uit te wisselen.

De deelnemende landen zijn: Bahama’s, Barbados, Bermuda, Belize, Dominica, Grenada, Guyana, Jamaica, Saint Lucia, Saint Vincent en de Grenadines, Suriname en Trinidad & Tobago. Het doel is vooral om praktische deskundigheid en kennis uit te wisselen gerelateerd aan het controleren van overheidsbestedingen binnen het zogenaamd Westminster Systeem. Participanten van de conferentie putten kennis uit de presentaties en inzichten van deskundigen op het gebied van financiële controle tijdens paneldiscussies en diverse strategische werksessies.

De globale doelen van de workshop zijn het opzetten van mechanismen voor parlementair toezicht op het begrotingsproces en het uitbouwen van de jurisdictie van commissies voor staatsuitgaven. Aan de orde komen het totale begrotingsproces, controle uitkomsten en rapportages, de relatie tussen de Rekenkamer en de commissie van staatsuitgaven. De workshop werd afgesloten met aanbevelingen om het begrotingsproces en controle hierop te verbeteren.

Bron : StarNieuws
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug