Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Caribisch Nederland en het coronavirus

Datum : 20/03/2020
Land : Saba

Caribisch Nederland en het coronavirus

Aruba, Curaçao, St. Maarten en Colombia hebben hun luchtruim gesloten voor vluchten van en naar Caribisch Nederland vanwege de crisis rond het coronavirus COVID-19.

Passagiers uit Bonaire, St. Eustatius en Saba worden momenteel niet toegelaten tot Aruba, Curaçao, St. Maarten of Colombia, tenzij ze daar wonen.

Medische evacuatie in geval van niet-levensbedreigende aard is daarom tot nader order niet mogelijk. In geval van een medische noodsituatie kunnen patiënten uit Bonaire, St. Eustatius en Saba nog steeds terecht op Curaçao, Aruba en St. Maarten. Oncologie en dialysebehandeling worden tot deze laatste categorie gerekend en behandeling kan op de genoemde eilanden dus doorgaan.

“Zodra niet-acute medische behandeling elders weer plaats kan vinden, zullen verzekerde personen hiervan via hun arts op de hoogte gesteld worden. Vanwege toegenomen druk op onze medische voorzieningen verzoeken we verzekerde personen alleen in noodgevallen een beroep te doen op onze klinieken”, aldus een woordvoerder van verzekeringsmaatschappij ZVK. ZVK en de verschillende ziekenhuizen in de regio staan in voortdurend contact met het ministerie van Gezondheid, Welzijn en Sport om oplossingen te vinden.

“We hopen op uw begrip en medewerking in deze situatie”, aldus ZVK.

Bron : Saba News
Bookmark and Share


Terug