Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Caribische landen en Italiaanse regio vragen Cuba om hulp bij coronavirus

Datum : 16/03/2020
Land : Cuba

Caribische landen en Italiaanse regio vragen Cuba om hulp bij coronavirus

Gezondheidsautoriteiten uit een regio in Italië en verschillende Caribische landen hebben afgelopen zaterdag Cubaans medisch personeel verzocht het coronavirus te bestrijden.

Lombardije, Italië, heeft de Cubaanse regering om medische hulp gevraagd om de pandemie te bestrijden die wordt veroorzaakt door het coronavirus van 2019, dat de ziekte van Covid-19 veroorzaakt. In het Caribisch gebied hebben Jamaica, Saint Kitts en Nevis en Saint Vincent en de Grenadines aangekondigd dat zij Cuba zullen vragen of al hebben verzocht om gezondheidsassistentie.

De Jamaicaanse premier Andrew Holness, die de toegang van mensen uit het Verenigd Koninkrijk al heeft verboden, gaf op zijn Twitter-account aan dat 21 Cubaanse verpleegsters de komende dagen op het Caribische eiland zullen arriveren, hoewel ze er ongeveer 100 nodig hebben om de nieuwe ziekte, die wereldwijd al meer dan vijfduizend doden heeft veroorzaakt, het hoofd te bieden.

 “We breiden het personeel uit om te voorzien in wat we verwachten dat nodig is. Op 24 maart arriveren 21 gespecialiseerde verpleegsters uit Cuba. We zijn op zoek naar 100”, merkte hij op in zijn tweet. Hij voegde eraan toe dat zijn regering, die heeft bevestigd dat acht personen getroffen zijn door Covid-19, “al het mogelijke doet om de verspreiding van het virus te stoppen”.

Terrance Drew, een gezondheidsexpert van de oppositiepartij Labour (SKNLP) van Saint Kitts en Nevis, zei dat ze de Cubaanse autoriteiten willen vragen "om hulp bij het opzetten van een infrastructuur en het plannen van de behandeling van besmette mensen". Een soortgelijk verzoek werd ingediend door de autoriteiten van Saint Vincent en de Grenadines.

In Italië meldden gezondheidsfunctionarissen in de noordelijke regio Lombardije dat ze in verschillende landen, waaronder Cuba, om medisch personeel hadden gevraagd om het coronavirus te bestrijden. De Lombardische minister van Volksgezondheid, Giulio Gallera, vertelde zaterdag tijdens een persconferentie dat de buitenlandse gezondheidswerkers uit "Venezuela, China en Cuba" zullen komen. “Het is duidelijk dat we ze een plek zullen geven om te wonen, omdat we ieders vaardigheden nodig hebben”, zei hij.

Italië heeft een recordaantal van 1.441 mensen die zijn gedood door Covid-19, van wie 966 inwoners van Lombardije waren en meer dan de helft van degenen die besmet zijn met het coronavirus dat nationaal is geregistreerd (11.685 van 21.157) komen uit die regio.

Bron : Nodal
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug