Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Caricom neemt maatregelen tegen Zika-virus

Datum : 21/02/2016
Land : Belize

Caricom neemt maatregelen tegen Zika-virus

Caricom-landen zullen verschillende maatregelen treffen om de verspreiding van het Zika-virus te beteugelen. Dat heeft voorzitter en premier van Belize Dean Barrow woensdag bekendgemaakt aan het einde van de 27e tussentijdse Caricom-top die in Belize werd gehouden.

De lidlanden zullen hun voorlichtingscampagnes voortzetten, maatregelen treffen bij grensposten, gezondheidscentra, scholen, particuliere ondernemingen zoals hotels en andere toeristische faciliteiten, fabrieken en andere bedrijven. Barrow zei dat bedrijven en organisaties zullen worden aangespoord al het mogelijke te doen inclusief bespuiting van hun locaties om de aedes egypti-muskiet, de overbrenger van het virus, te bestrijden.

De Caricom-voorzitter deed verder uit de doeken dat de lidlanden is gevraagd invoerrechten op essentiële gebruiksartikelen in de gezondheidszorg zoals geïmpregneerde klamboe's en insect repellent gedurende de epidemie te verlagen. Geschat wordt dat de epidemie ongeveer twee jaar zal aanhouden.

Verder is aangekondigd dat de tweede week van mei de Caribbean Mosquito Awareness Week zal worden gehouden in de lidlanden. In die week zullen voorlichtingscampagnes en andere activiteiten in de strijd tegen muskieten en hun broedplaatsen worden opgevoerd om zo de bewustwording bij het publiek te vergroten.

Daarnaast zijn de regionale gezondheidsautoriteit Carpha en het Caricom Secretariaat gevraagd regelmatig te rapporteren aan de Raad voor Menselijke en Sociale Ontwikkeling over de effectiviteit van de maatregelen en stappen die ondernomen worden.

 

Bron : De Ware Tijd
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug