Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Caricom-top van start

Datum : 06/03/2012
Land : Suriname

Caricom-top van start

De leiders van de Caricom-lidstaten komen bij elkaar voor belangrijke besprekingen over de toekomst van de regionale organisatie. De top vindt plaats in Paramaribo, Suriname dat momenteel voorzitter is van Caricom. Op de agenda staan zaken als de slechte financiële situatie van de organisatie, misdaad, duurzame ontwikkeling, regionaal luchtverkeer en hulp aan Haïti.

Verwacht wordt dat er ook gesproken wordt over het economische ‘Caricom Enterprises Plan’ van de Surinaamse president Bouterse. Hij wil een gedeelte van de opbrengsten uit mineraalwinning gebruiken voor ontwikkeling van de Caricom-landen. Tot nu toe is het plan met gemengde reacties ontvangen.

Minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken vindt het plan echter uitstekend als doorstart naar ontwikkeling. Maar ook uit Suriname zelf komen negatieve reacties op het plan. Parlementariër Ruth Wijdenbosch zegt in het dagblad de Ware Tijd: “Geen enkel Caricom-land gaat wat het heeft op de open markt gooien en het zomaar delen met een ander volk”. Ze vindt het ook niet correct dat Bouterse het plan al internationaal gaatpresenteren en het parlement overslaat.

 

Bron : Waterkant
Bookmark and Share


Terug