Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Carlos Slim gaat miljarden investeren in Latijns Amerika

Datum : 01/02/2011

Carlos Slim gaat miljarden investeren in Latijns Amerika

MEXICO – De Mexicaanse zakenman Carlos Slim kondigde gisteren op een persconferentie aan dat hij 8.3 miljard dollar zal investeren in negentien landen, voornamelijk in Latijns Amerika. Een groot deel van het geld, 3.6 miljard dollar, zal naar Mexicaanse bedrijven gaan. Daar zal het geïnvesteerd worden in onder andere mijnbouw en infrastructuur. Een groot deel zal in de Mexicaanse telecommunicatie-industrie geïnvesteerd worden. Zo wil Slim 10 miljard pesos investeren in América Movil, een van de grootste mobiele telefoonaanbieders van Latijns Amerika. Nog eens 10 miljard pesos zal naar Teléfonos de México gaan. Verder is Slim van plan om een digitale universiteit op te richten, waar Mexicaanse studenten vanuit huis toegang kunnen krijgen tot ‘eerste klas’ onderwijs.
De drugsoorlog die momenteel in Mexico woedt, is voor Slim geen reden om te stoppen met investeren in zijn land. Hij gelooft erin dat de Mexicaanse economie zal blijven groeien in 2011 en 2012.
De Braziliaanse telecommunicatie kan rekenen op een investering van 2.5 miljard dollar. Andere belangrijke landen voor Slim’s investeringen zijn Colombia, Peru, Chili en Argentinië. Volgens Slim zit Latijns Amerika, net als Azië, in een internationaal gezien gunstige positie.
Carlos Slim (71), zoon van Libanese immigranten, is eigenaar van meer dan 200 bedrijven in Latijns Amerika. Vorig jaar werd Slim door Forbes uitgeroepen tot ‘s werelds rijkste man. Zijn vermogen van 53.5 miljard dollar heeft hij voor een groot deel te danken aan Telmex. De afgelopen tien jaar heeft Slim meer dan 60 miljard dollar in Latijns Amerika geïnvesteerd.
(BBC/AFP)
 

Bookmark and Share


Terug