Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Kunst & Cultuur

Carnaval in Rio: Beija-Flor weer gewonnen

Datum : 19/02/2015
Land : Brazilië

Carnaval in Rio: Beija-Flor weer gewonnen

De Braziliaanse sambaschool Beija-Flor (Kolibrie), een van de beste sambascholen in Rio, heeft als thema voor dit carnaval het land Equatoriaal-Guinea gekozen. Beija-Flor vertelde in de carnavalsoptocht het verhaal van het Afrikaanse land. De sambagroep stelde dat ze culturele steun heeft gekregen van de olierijke natie, maar ze ontkent dat ze meer dan USD 3 miljoen dollar heeft gekregen voor de keuze van het thema.

De president van Equatoriaal-Guinea, Teodoro Obiang, wordt gezien als een van de rijkste personen van Afrika. Veel Equatoriaal-Guineeërs leven in armoede, ondanks 20 jaar olieproductie in het land. Obiang heeft in 1979 een staatsgreep gepleegd en hij is de langstzittende leider in Afrika op dit moment.

De Braziliaanse krant O Globo zei dat Obiang persoonlijk aanwezig was bij de parade van Beija-Flor op de Sambadrome in Rio. President Obiang heeft het vanuit zijn eigen cabine gezien, omringd door Braziliaanse politie en zijn eigen lijfwachten.

Amnesty International heeft opgeroepen tot transparantie en zei dat Rio’s wereldberoemde carnaval niet gesponsord mag worden door een man die beschuldigd is van ernstige schendingen van de mensenrechten en corruptie.

Bron : BBC World News
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug