Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Vrije tijd & Toerisme

Carnaval in Rio: Grootste straatparade trekt 1,5 miljoen bezoekers

Datum : 10/02/2013
Land : Brazilië

Carnaval in Rio: Grootste straatparade trekt 1,5 miljoen bezoekers

Tijdens de carnavalsviering in de Braziliaanse stad Rio de Janeiro zijn 1,5 miljoen mensen afgekomen op de grootste straatparade van de stad, die plaatsvindt in de wijk Centro. De zogenaamde Cordão do Bola Preta begon gisterochtend om 10 uur. Door de grote drukte en de zomerhitte vielen verschillende mensen flauw. Ook werken zo'n honderd mensen gearresteerd voor kleine overtredingen. Verder verliep de viering ''rustig''. 

In Rio de Janeiro zijn tijdens de carnavalsperiode in de hele stad straatfeesten en parades, vaak met honderden tegelijk. Veel mensen gaan verkleed en dansen op de live-muziek; zowel de traditionele samba als andere stijlen. Vanavond zal ook de bekende competitie van samba-scholen van start gaan, in het Sambodromo. 

Het carnavalsfeest trekt dit jaar ongeveer 1,1 miljoen toeristen naar Rio de Janeiro. Dit levert de lokale economie zo'n 650 miljoen Amerikaanse dollar op. Bijna alle hotels en restaurants zijn volgeboekt. Enkele internationale sterren, zoals acteur Will Smith, rapper Kanye West en actrice Megan Fox zijn al in de stad voor de vieringen.

Hoewel carnaval afgelopen vrijdag begon en zeker tot dinsdag zal duren, heeft het feest dit jaar wel een sobere sfeer. De reden hiervoor zijn de 237 doden die kort geleden vielen in de Braziliaanse stad Santa Maria, bij een brand in een nachtclub. Meer dan zestig slachoffers van de brand liggen nog in het ziekenhuis. Veel zuidelijke steden hebben hun carnavalsfeesten versoberd uit respect voor de slachtoffers. 

Bron : BBC
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug