Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Carnaval in Rio zendt anti-corruptie boodschap

Datum : 15/02/2018
Land : Brazilië

Carnaval in Rio zendt anti-corruptie boodschap

Dit jaar heeft de sambaschool Beija Flor het carnaval gewonnen in de Braziliaanse hoofdstad Rio de Janeiro met een lugubere aanval op sociale kwalen en corruptie in Brazilië. De samba school toonde het publiek een enorme rat als de leider van het land, terwijl politici koffers bekleed met goud in hun handen hielden.

Beija Flor versloeg twaalf andere scholen en won daarmee voor de veertiende maal de hoofdprijs van het carnaval. Voorbereidingen voor de parade beginnen al maanden tevoren.
Deelnemers aan de competitie dragen vaak een politiek thema aan. De school die als tweede eindigde had ook kritiek on Braziliaanse leiders en stelden president Michel Temer voor als een vampier.

Een corruptieschandaal rond staatsoliebedrijf Petrobras heeft geleid tot de arrestatie van tientallen politici en bestuurders in Brazilië en elders.

 

Bron : BBC World News
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug