Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Kunst & Cultuur

Carnaval is begonnen

Datum : 04/03/2019

Carnaval is begonnen

Latijns Amerika en het Caribisch gebied hebben de batterijen opgeladen voor de viering van het carnaval van dit jaar. Het carnaval of ‘feest van het vlees’ begint net na de zogenaamde Aswoensdag en vindt plaats tussen 28 februari en 5 maart.

Mexico en het carnaval in Mazatlan gelden als het op twee na meest erkende en spectaculaire ter wereld, dat al meer dan honderd jaar bestaat. De plaatsen Veracruz, Cozumel, Mérida, Campeche en Ensenada hebben de meest iconische vieringen.  

De stad Barranquilla is het meest representatief voor het Colombiaanse carnaval. Naar schatting bezoeken 300.000 mensen deze stad in het Atlantische departement van Colombia.

De reus van het zuiden staat wereldwijd bekend om zijn veelzijdige en uitbundige carnavalsviering. Het is hét model van wat carnaval in Latijns Amerika inhoudt. Niet alleen Rio de Janeiro toont haar multiculturalisme, maar ook andere steden zoals Salvador, Recife, Olinda, Florianópolis en Sao Paulo, die hun eigenheid majestueus tonen met exotische dansers en enorme praalwagens. 

Op het Caribische eiland Curaçao staat zondag 17 februari in het teken van de meest kleurrijke viering van het jaar. Het feest gaat door tot 5 maart met een agenda die bestaat uit jeugdmarsen en muziekbands uit het hele land.

De Bolivariaanse regering verordende dat het Venezolaanse carnaval van 28 februari tot 5 maart zou worden gevierd. Deze dagen zijn officiële vrije dagen. Om dit te vieren zullen er honderden activiteiten in het land zijn, waarvan er 560 plaatsvinden in hoofdstad Caracas.

Bron : Nodal
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug