Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Milieu & Natuur

Cartagena zonder auto

Datum : 10/05/2019
Land : Colombia

Cartagena zonder auto

In de week van 6 mei stemde de gemeenteraad van de Colombiaanse kustplaats Cartagena unaniem in met een voorstel van wethouder Cesar Pión om van de laatste week van september de Week van de Duurzame Mobiliteit te maken. Zondag 22 september is daarbij verklaard tot auto- en motorloze zondag.

Pión deed zijn voorstel om de aandacht van de inwoners te vragen voor duurzame transportmiddelen in een poging de luchtvervuiling tegen te gaan. Het streven is om het verkeer die week 500 ton minder fijnstof te laten uitstoten.

De wethouder hoopt drie vliegen in een klap te kunnen slaan als het bewustzijn van zijn stadgenoten verbetert: “In de eerste plaats zal het openbaar vervoer beter geregeld worden, de milieuvervuiling wordt verminderd en tenslotte wordt de voetganger beter beschermd. Het is een mooie mogelijkheid om campagnes op te zetten die het gebruik van andere vormen van transport (dan auto’s of motorfietsen) stimuleren.”

Volgens de wethouder zal de Gemeentelijke Dienst voor Transport en Vervoer (DATT) verantwoordelijk zijn voor het opzetten en uitvoeren van het besluit.

Bron : Caracol
Bookmark and Share


Terug