Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Celstraf in Duitsland voor arts Chileense sekte

Datum : 09/06/2016
Land : Chili

Celstraf in Duitsland voor arts Chileense sekte

Duitse aanklagers hebben gevraagd om uitvoering van de gevangenisstraf van de Duitse arts Harmut Hopp, die in Chili is veroordeeld voor kindermisbruik binnen een Duitse sekte.

De aanklagers van Krefeld vinden dat Hopp de gevangenisstraf van vijf jaar waartoe hij in 2011 in Chili werd veroordeeld moet uitzitten. Hopp, die nu 72 is, vluchtte naar Duitsland voor de aanvang van zijn gevangenisstraf.

Het misbruik vond plaats in Colonia Dignidad, een commune die opgericht werd door voormalig Nazi officier Paul Schaefer in 1961. Schaefer stierf in 2010 in een Chileense gevangenis, waar hij een gevangenisstraf van 33 jaar uitzat voor misbruik van 25 Duitse en Chileense kinderen, marteling, illegaal wapenbezit en moord.

Hopp maakte deel uit van de binnenste cirkel rondom Schaefer en vertegenwoordigde Colonia Dignidad naar de buitenwereld. Hij werd veroordeeld voor 16 keer hulp bij seksueel misbruik van kinderen.

Volgens de aanklagers in Krefeld voldoet de Chileense uitspraak aan de normen van de Duitse justitie. Een rechter zal nu beslissen of Hopp zijn straf in Duitsland uit moet zitten.

Bron : BBC World News, The Guardian
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug