Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Cerén is nieuwe president van El Salvador

Datum : 17/03/2014
Land : El Salvador

Cerén is nieuwe president van El Salvador

Salvador Sánchez Cerén, voormalig rebellenleider en presidentskandidaat van het linkse Frente Farabundo Martí para la Liberación Nacional (FMLN), heeft definitief de verkiezingen in El Salvador gewonnen. Dat heeft het kiestribunaal in het Midden-Amerikaanse land zondag bekend gemaakt. 

Het verschil aan stemmen met Cerén’s conservatieve concurrent Norman Quijano was minimaal. Cerén heeft uiteindelijk 50,11 procent van de stemmen toebedeeld gekregen, terwijl Quijano 49,89 procent van de stemmen wist binnen te slepen. Het uiteindelijke verschil bedraagt dus 0,22 procentpunt. Een verzoek van Quijano om een nieuwe stemronde in te lassen vanwege het minieme verschil werd eerder al door het kiestribunaal in El Salvador afgewezen. 

“Gebaseerd op de resultaten, worden Salvador Sánchez Cerén en Oscar Samuel Ortiz respectievelijk tot president en vice-president verklaard voor de periode 1 juni 2014 tot 1 juni 2019”,  aldus de voorzitter van het kiestribunaal in een persverklaring tegenover Reuters.

Bron : BBC World News
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug