Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Chávez bezoekt Cuba

Datum : 10/06/2011

Chávez bezoekt Cuba

Slechts enkele uren na het bezoek van de Chinese vicepresident Xi Jinping ontving Cubaanse president Raúl Castro gisteren zijn bondgenoot Hugo Chávez. De Venezolaanse president bezocht Cuba al meer dan twintig keer. De relatie tussen Venezuela en Cuba lijkt dan ook sterker dan ooit.

Venezuela is de belangrijkste economische partner van Cuba, met een jaarlijks handelsvolume van meer dan 3.000 miljoen dollar. Ook de politieke relatie is echter belangrijk. Speciaal doel van dit bezoek aan Cuba was voor Venezolaanse president Chávez het oprichten van een trainingsschool voor Gewapende Manschappen van ALBA (Bolivarisch Alternatief voor Amerikaanse Volken).

Deze trainingsschool, in de woorden van Venezolaanse minister van Buitenlandse Zaken Nicolas Maduro, is een historische stap van een Latijns-Amerikaanse doctrine van onafhankelijkheid en vrede. Deelnemende landen zijn Venezuela, Cuba, Bolivia, Nicaragua, Dominica, Honduras, Ecuador, Saint Vincent, de Grenadines, Antigua en Barbuda.

Bron : El Pais
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug