Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Chávez feliciteert Poetin

Datum : 05/03/2012
Land : Venezuela

Chávez feliciteert Poetin

De Venezolaanse president heeft de “nieuwe” president van Rusland gefeliciteerd met zijn overwinning. “President Hugo Chávez feliciteert persoonlijk de nieuwe president van de Russische Federatie, Vladimir Poetin, hij die de drijfveer is achter de strategische samenwerking tussen Venezuela en Rusland”, gaf het Venezolaanse ministerie van Buitenlandse Zaken te kennen in een communiqué.

Het communiqué benadrukte dat Chávez “een sterke vriendschappelijke band en een gemeenschappelijke visie betreffende de opbouw van een vreedzame, solidaire en democratische wereld in de 21e eeuw” heeft met Poetin. De Venezolaanse regering wenste verder dat “de grootste successen” Poetin en zijn nieuwe regering toekomen en herhaalde dat de twee landen zo een goede onderlinge band hebben.

Venezuela en Rusland hebben een omvangrijk samenwerkingsverband dat zich uitstrekt van de technologische sectoren tot de energiesectoren, van de commerciële landbouw tot de militaire sector, met een veelzijdig programma van koop en verkoop in Caracas om de oorlogskrachten te voorzien van hun benodigdheden. 

Bron : El Comercio
Bookmark and Share


Terug