Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Chávez gaat de strijd aan met borstvergrotingen

Datum : 15/03/2011
Land : Venezuela

Chávez gaat de strijd aan met borstvergrotingen

Het was al duidelijk dat president Hugo Chávez weinig op heeft met moderne vrijetijdsactiviteiten, zoals golf of het drinken van Schotse whisky. Sinds afgelopen weekend zijn borstvergrotingen aan dat rijtje toegevoegd. In een toespraak op de staatstelevisie liet Chávez weten dat hij het een “monsterlijk ding” vindt dat arme vrouwen hun borsten laten vergroten, terwijl ze moeite hebben om rond te komen. Voor de artsen “die sommige vrouwen ervan overtuigen dat als ze geen grote boezem bezitten, ze zich slecht moeten voelen”, had Chávez ook geen goed woord over.

Chávez’ opmerkingen komen op het moment dat Venezuela zich heeft ontpopt als een van de grootste markten voor borstvergrotingen ter wereld. Reclameborden in Caracas promoten bankleningen voor de operatie. Deelneemsters aan de Miss Venezuela-verkiezing zouden operaties hebben ondergaan. Een kandidaat voor de Nationale Vergadering probeerde vorig jaar stemmen te winnen door een borstvergroting te verloten.

Volgens schattingen van de Venezolaanse vereniging van plastische chirurgen ondergaan jaarlijks tussen de 30.000 en 40.000 vrouwen de cosmetische procedure. Maar terwijl Chávez klaagt over de hoeveelheid geld die wordt uitgegeven aan cosmetische borstoperaties, is er ook een donkere kant aan de procedures. Zo zijn er door chirurgische fouten enkele vrouwen overleden. Vorige maand nog overleed een 20-jarige vrouw aan de gevolgen van complicaties tijdens de operatie.

Bekijk hier een stukje uit de toespraak van Chávez: 

Bron : The New York Times
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug