Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Chávez keert terug uit Cuba

Datum : 07/12/2012
Land : Venezuela

Chávez keert terug uit Cuba

Vandaag is Hugo Chávez, president van Venezuela, teruggekeerd uit Cuba waar hij een behandeling onderging. Het betrof een zuurstoftherapie die de klachten als gevolg van radiotherapie kan verlichten.

Eerder is Chávez behandeld tegen kanker, maar bij de campagne voor zijn herverkiezing verklaarde hij volledig genezen te zijn. Zijn afwezigheid in de publiciteit zorgde voor speculaties over zijn gezondheid, maar inmiddels is hij teruggekeerd in Venezuela. Hij verscheen vandaag voor het eerst weer in het openbaar, sinds 15 november. Het is niet gebruikelijk voor hem om zo lang niets van zich te laten horen.

De staatstelevisie toonde beelden van hem waarin hij samen met vice-president Maduro uit een vliegtuig stapte en leden van zijn kabinet begroette. Hij meldde blij te zijn om terug te zijn, maar liet geen details los over zijn behandeling of over zijn gezondheidssituatie.


 

Bron : BBC
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug