Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Chávez lacht en maakt grapjes

Datum : 22/01/2013
Land : Venezuela

Chávez lacht en maakt grapjes

De Venezolaanse minister van Buitenlandze Zaken, Elias Jaua, twitterde dat president Hugo Chávez lachte en weer grapjes maakte toen hij gisteren bij hem op bezoek was in het ziekenhuis in Havana. 

Het is het volgende positieve commentaar ode gezondheidstoestand van Chávez, die al ryuim een maand niet meer in het openbaar is gezien of gehoord. Afgelopen zondag zei een andere Venezolaanse official dat de president “aan kracht won” nadat hij op 11 december vorig jaar was geopereerd wegens kanker. 

De twitter van Jaua juichte: “Leve Chávez! Kameraden, ik kom net van een bijeenkomst met onze president. We maakten grapjes en lachten. Leve Chávez! “ De minister voegde eraan toe dat Chávez instructies had gegeven over de komende Latijns-Amerikaanse top. Verdere details over de ontmoeting wilde Jaua niet geven. 

Een dag eerder had de Venezolaanse vicepresident, Nicolás Maduro, al laten weten da Chávez ‘zijn post-operatieveperiode” had beëndigd.  Hij begon nu aan een nieuwe fase van de behandeling, nadat hij direct na de operatie lst had gekregen van luchtweginfecties. Maduro zei dat hij optimistisch was over een spoedige terugkeer van Chávez naar Venezuela.

Afgelopen week verving Maduro president Chávez en hield in plaats van hem de inaugurele reden bij de start van de nieuwe  ambtstermijn van Chávez.  De Hoge Raad van Venezuela besliste dat Chávez op een later tijdstip kan worden ingezworen. Dit tegen de wil van de oppositie. 

 

Bron : BBC World News
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug