Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Chávez negeert stemming VN tegen president Assad van Syrië

Datum : 24/02/2012

Chávez negeert stemming VN tegen president Assad van Syrië

Donderdag is in de algemene raad van de Verenigde Naties met een meerderheid gestemd voor het afstraffen van President Bashar al-Assad van Syrië. De dag voor deze stemming blijkt echter dat Chávez een andere diplomatiek voert.

In de haven van Baniyas wordt een Venezolaans olieschip gelokaliseerd door een satellietsysteem dat de vaarroutes van schepen in kaart brengt. Het schip werd voor de tweede keer sinds december waargenomen, en blijkt olie te verschepen naar de omstreden president Assad. Deze verscheping gaat in tegen de internationale inspanningen om president Assad te isoleren en druk uit te oefenen om op te stappen.

Chávez is niet onbekend met controversie. In januari ontving hij president Mahmoud Ahmedinejad van Iran, waarmee hij de Westerse beschuldigingen tegen Iran, dat hem verdenkt van het willen maken van nucleaire wapens, negeerde.

Bron : The New York Times
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug