Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Chávez opnieuw geopereerd

Datum : 22/02/2012
Land : Venezuela

Chávez opnieuw geopereerd

De Venezolaanse president Hugo Chávez (57) heeft dinsdag op de televisie meegedeeld dat hij weer een operatie moet ondergaan. Vorig jaar is hij in Havana al twee maal geopereerd, nadat bij hem kanker was geconstateerd. Chávez zei toen dat hij volledig was genezen. De nieuwe tumor is waarschijnlijk kwaadaardig.

In oktober wil Chávez, die het land 23 jaar regeert,worden herverkozen als president. Hij zei in goede conditie ie zijn voor de nieuwe operatie. Hij beschuldigde de oppositie ervan valse geruchten over hem te verspreiden: “Ze wensen me dood. Door paniek en angst te zaaien, willen ze het land destabiliseren.”

Tegenstander bij de presidentsverkiezingen in oktober is Henrique Capriles. Die zei te hopen dat Chávez een lang leven was beschoren, zodat “hij de veranderingen in Venezuela kan meemaken.”
Overigens is er nooit duidelijk uitsluitsel gegeven over de gezondheidstoestand van Chávez, wat speculaties in de hand werkt.
 

Bron : BBC
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug