Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Chávez: 'Tegenstander is een vies varken'

Datum : 19/02/2012

Chávez: 'Tegenstander is een vies varken'

De Venezolaanse president Hugo Chávez heeft Henrique Capriles, zijn tegenstander bij de komende presidentsverkiezingen in oktober, ‘een vies varken’ genoemd. “Welkom, verliezertje, je lijkt op een varken, je hebt varkensoren, een krulstaart en je knort. Je bent een vies varken!”, aldus de president in een toespraak afgelopen donderdag tegenover een groep universitaire studenten. 

Nu duidelijk is geworden wie de tegenstander is van president Chávez, is het moddergooien voor de staatsmedia begonnen. Zijn etnische afkomst –Joods en afkomstig uit Curaçao- en onduidelijkheid over zijn seksuele voorkeur –verondersteld homoseksueel- zijn redenen voor de staatsmedia om de geschiktheid van Capriles als presidentskandidaat in twijfel te trekken.

“Wie vertrouwt er een liegende en homofiele nazi zionist, zo luidde de titel van een column uitgesproken op de staatstelevisie. Een regeringssite waarschuwde voor Capriles als “vertegenwoordiger van het zionisme en oligarchie van de ergste soort”.

Het Simon Wiesentahl Centrum heeft Chávez persoonlijk opgeroepen afstand te nemen van de antisemitische berichten over Capriles.

Radio Nacional Venezuela, Guardian, Wereldomroep

Bron : Chávez: 'Tegenstander is een vies varken'
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug