Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Chávez viert twaalf jaar aan de macht

Datum : 04/02/2011

Chávez viert twaalf jaar aan de macht

VENEZUELA - De Venezolaanse president Hugo Chávez viert deze week dat zijn regering twaalf jaar aan de macht is. In zijn toespraak die hij bij deze gelegenheid hield, vroeg hij het volk 'vergiffenis' voor de fouten die hij tijdens die regeringsjaren gemaakt heeft. Hij noemde echter ook wat hij bereikt heeft. Waar hij vooral trots op zei te zijn, is het bestrijden van analfabetisme en het zorgen voor voedsel voor de armen. Chávez: "Naast mijn vergissingen en fouten in deze twaalf jaar onder mijn leiding hebben we gezorgd voor een soort hoop die ik vandaag wil vernieuwen. Dus laten we alles hernieuwen, zodat we door kunnen gaan met het boeken van vooruitgang op dezelfde manier."
In zijn toespraak richtte Chávez zich ook op de komende verkiezingen in 2012, waarbij hij aangaf klaar te zijn voor nog eens zes jaar regeren. Sinds 2009 kunnen presidenten in Venezuela onbeperkt herkozen worden. Chávez zegt aan de macht te willen blijven "tot het volk wil dat ik stop".
(Mercopress/El Pais)
 

Bookmark and Share


Terug