Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Chávez waarschuwt Britse regering in strijd om Falklands

Datum : 03/02/2012
Land : Venezuela

Chávez waarschuwt Britse regering in strijd om Falklands

De Venezolaanse president Hugo Chávez heeft de Britse regering gewaarschuwd na de aankondiging dat het  Britse schip de HSS Dauntless Destroyer naar de Falkland Eilanden zou varen.

In een toespraak zei Chávez vandaag: “Londen mag zich niet vergissen in zijn bedreiging van Argentinië, dat "30 jaar geleden bij de Falklandoorlog alleen stond. Vandaag staan de zaken echter anders. "Argentinië zal nooit alleen staan". Volgens Chávez is het belachelijk dat de Britse regering Argentinië bedreigt. Hij is van mening dat juist de Britten de Falklands moeten verlaten. Venezuela ziet het sturen van de HSS Dauntless Destroyer dan ook als een daad van agressie gericht tegen Argentinië.

Het Britse ministerie van Defensie verklaarde eerder al dat het een routine kwestie betreft. De HMS Dauntless zal een al gestationeerd fregat gaan vervangen. Wanneer het schip vertrekt is nog niet bekend. Tevens werd bekend gemaakt dat het niets te maken heeft met de recentelijk opgelopen spanningen tussen het Verenigd Koninkrijk en Argentinië.
 

Bron : De Morgen
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug