Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Chávez weer ernstige infectie

Datum : 05/03/2013
Land : Venezuela

Chávez weer ernstige infectie

De Venezolaanse president Hugo Chávez heeft opnieuw een ernstige infectie aan de luchtwegen. Dit heeft de regering bekendgemaakt. 

Minister van Informatie Ernesto Villegas zei dat de gezondheidstoestand van Chávez (58) nog steeds in een delicatie positie verkeert. Chávez keerde vorige maand terug naar huis, na een behandeling wegens kanker in Cuba. Sindsdien is hij nog niet in het openbaar verschenen.  Veel Venezolanen eisen meer details over zijn gezondheid. 

Minister Villegaas las de laatste berichten voor op de nationale televisiezender. Hij sprak vanuit het militaire ziekenhuis in hoofdstad Caracas, waar Chávez wordt behandeld. Hij zei: ”Vandaag is er een verslechtering van de luchtwegen.” Volgens Villegas ondergaat de president “intensieve chemotherapie en aanvullende behandelingen.” “De president blijft vertrouwen op Christus en het leven, maar hij is zich bewust van de problemen en houdt zich strikt aan het programma dat het medisch team hem oplegt.”

De preciese aard van zijn ziekte blijft gehuld in nevelen. In juni 2010 verklaarde Chávez dat hij kanker had en sindsdien is hij vier keer geëopereerd en heeft zowel chemo- als radiotherapie ondergaan. De president is in oktober vorig jaar herkozen voor een nieuwe termijn van zes jaar, maar de inauguratie die op 10 januari moest plaatsvinden, is uitgetseld. 

Afgelopen weekend marcheerden honderden Venezolaanse studenten en leden van de oppositie door Caracas, terwijl ze de volle waarheid eisten over de ziekte van Chávez. Er wordt gezegd dat hij vanuit het ziekenhuis beslissingen neemt over het land, maar de berichten zijn onduidelijk. Vicepresident Nicolás Maduro zei zaterdag dat Chávez chemotherapie kreeg. 

Foto: Minister Ernesto Villegas

Bron : BBC World News
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug