Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Chávez wint Argentijnse Mediaprijs

Datum : 30/03/2011
Land : Argentinië

Chávez wint Argentijnse Mediaprijs

Tijdens een bezoek aan Argentinië heeft de Venezolaanse president Hugo Chávez een prijs voor persvrijheid gewonnen. Chávez ontving de Rodolfo Wash Award, uitgereikt door de universiteit van La Plata, voor “zijn toewijding om de vrijheid van zijn volk te verdedigen, het consolideren van eenheid in Latijns Amerika, het verdedigen van mensenrechten, waarheid en democratische waarden.”

Chávez geeft aan dankbaar te zijn voor het winnen van de prijs. In een speech voor Argentijnse studenten zei hij: “Venezuela promoot een nieuwe dynamiek van communicatie en informatie, vrij van de media dictatuur van de bourgeoisie en de VS.” Chávez richtte in Venezuela staatstelevisie op en deed veel om deze te promoten.
Critici vinden het onacceptabel dat Chávez de prijs heeft gewonnen. Zij bekritiseren de lange strijd die Chávez voert met private mediainstellingen in Venezuela, van wie hij zegt dat ze hem ten val willen brengen.

Verschillende Venezolaanse radio en televisiezenders die de oppositie steunden zijn de laatste jaren gesloten. Het hoofd van de commissie voor vrijheid van meningsuiting van het Argentijnse parlement Silvana Giudici vindt de beslissing “onbegrijpelijk” en een “contradictie”. 

Bron : BBC
Bookmark and Share


Terug