Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Chileens Gerechtshof legt HidroAysén project stil

Datum : 21/06/2011
Land : Chili

Chileens Gerechtshof legt HidroAysén project stil

Door het vonnis van het Gerechtshof in Puerto Montt zijn de plannen voor de bouw van de hydroelektrische dammen stilgelegd. De Chileense regering wil het project laten uitvoeren dat in het zuiden van Chile dammen aanlegt die energie opwekken voor de hoofdstad. De energie zou vanuit Patagonië getransporteerd worden naar Santiago. Dit zou nodig zijn omdat Santiago, door de sterke en snelle economische groei anders zonder elektriciteit zou komen te zitten.

Het HidroAysén project stuitte de laatste maanden echter op ontzettend veel protest. Veel Chilenen gingen meerdere malen de straat op waarbij de politie telkens hardhandig optreedde. Het project zou ernstige schade toebrengen aan het Patagonische landschap en erg slecht zou zijn voor het milieu. Bovendien, zo zeggen de opponenten, is het een leugen dat Santiago zonder stroom zal komen te zitten zonder deze dammen.

Zestig procent van de Chilenen is volgens de peilingen tegen de bouw van de dammen. Het is nog niet zeker of het project definitief van de baan is.

Bron : New York Times, El Ciudadano
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug