Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Milieu & Natuur

Chileens ministerie installeert zonnepanelen

Datum : 14/10/2014
Land : Chili

Chileens ministerie installeert zonnepanelen

Het gebouw van het ministerie van Milieu in de Chileense hoofdstad Santiago, probeert een voorbeeld van duurzaamheid te geven met het installeren van 69 zonnepanelen op het terras. Dit systeem van zonne-energie is het grootste dat tot nu toe op een overheidsgebouw in Santiago geïnstalleerd werd.

De zonnepanelen zullen 29,1 MW per jaar aan energie opwekken, dat is zo’n 5 procent van het totale verbruik van het ministerie (wat ongeveer overeenkomt met wat veertien huishoudens gebruiken). Het gebruik van de zonnepanelen betekent ook een vermindering van 13 ton CO2 productie per jaar.

“We willen graag onze verplichtingen nakomen en nieuwe duurzame projecten concretiseren zoals het installeren van alternatieve energie op overheidsgebouwen. Daarom zijn we in het ministerie van Milieu begonnen een voorbeeld te geven” zei president Bachelet bij de officiële opening van de zonnepanelen op het terras van het ministerie.

Het ministerie van Milieu wil voor volgend jaar hetzelfde project op andere overheidsgebouwen laten installeren. Dit initiatief maakt deel uit van het programma Techos Solares Públicos (Openbare Zonnepanelen) om meer duurzame energie op te wekken voor eigen gebruik bij overheidsinstellingen.

Bron : Veo Verde
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug