Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Chileens wetvoorstel jagen zwerfhonden ingetrokken

Datum : 12/02/2015
Land : Chili

Chileens wetvoorstel jagen zwerfhonden ingetrokken

De Chileense overheid wil het overschot aan zwerfhonden wegwerken door de dieren te laten jagen. De regering heeft aangekondigd dat er met belanghebbenden gesproken zal worden om een oplossing te vinden voor het probleem van wilde honden die het vee aanvallen.

Twee weken geleden werd er een wetsvoorstel geïntroduceerd dat de jacht op wilde honden heeft toegestaan. Kort nadat dit wetsvoorstel geïntroduceerd werd, zijn er veel demonstraties van dierenrechten activisten in het land ontstaan gehouden. Deze maatregel werd op 31 januari goedgekeurd om te voorkomen dat zwerfhonden het vee van Chileense boeren aan zouden vallen.

Het Chileense ministerie van Landbouw heeft de opschorting van het besluit aangekondigd na protesten van dierenrechten activisten. De maatregel stond de jacht toe op “groepen wilde honden die aan het zwerven waren buiten stedelijke gebieden op een afstand van meer dan 400 meter van een dorp of een afgelegen huis op het platteland”.

Bron : BBC World News
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug