Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

Chileense economie vertraagt maar blijft krachtig

Datum : 05/09/2013
Land : Chili

Chileense economie vertraagt maar blijft krachtig

De Chileense Centrale Bank verlaagde de economische groeiprognose voor 2013, maar handhaafde de voorspellingen over inflatie en binnenlandse vraag. Want de effecten van een afnemendeverkoop van koper, zullen worden gemodereerd n door consumentenbestedingen.  

De bank voorziet een economische groei van tussen de 4 en 4,5 procent dit jaar, vergeleken met een eerdere projectie van tussen de 4 en 5 procent, volgens het driemaandelijkse verslag van het monetaire beleid dat deze week is gepubliceerd. De bank schatte ook de groei in 2014 tussen de 4 en 5 procent en handhaafde de binnenlandse vraag op 4,9 procent.  

Bij de presentatie van het rapport aan de Senaat zei de president van de Centrale Bank,  Rodrigo Vergara, dat een gezonde afname van de economische activiteit momenteel plaatsvindt, maar dat de consumentenbestedingen een verhoogde dynamiek blijven tonen, aangemoedigd door gunstige omstandigheden op de arbeidsmarkt.

In juli verwachtte het IMF een groei van 4,6 procent, vergeleken met 5,6 procent van vorig jaar indien de koperprijzen daalden en investeringen afkoelden. Maar verrassend genoeg bereikte het werkloosheidscijfer haar laagterecord  tussen mei en juli sinds het gebruik van de huidige methodologie in 2010. 

 
 

 

Bron : Mercopress
Bookmark and Share


Terug