Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Kunst & Cultuur

Chileense film 'El club' bekroond in Berlijn

Datum : 17/02/2015
Land : Chili

Chileense film 'El club' bekroond in Berlijn

De Chileense film El club van regisseur Pablo Larraín heeft op het filmfestival in Berlijn de juryprijs (Zilveren Beer) gewonnen. De film is een zwarte komedie die is gebaseerd op een waar gebeurd verhaal. 

Een groep van pedofiele priesters werd door de kerk weggestopt in een huis aan de kust van Chili. Daar houden ze zich bezig met gokken op hondenraces, totdat ze geconfronteerd worden met een voormalig slachtoffer van een van de mannen.

Regisseur Pablo Larraín zei na ontvangst van de Zilveren Beer dat “veel mensen in de wereld doden in de naam van God. Laten we hopen dat dit ooit afgelopen zal zijn.”


Voor het maken van deze film heeft Larraín speciale lenzen voor zijn camera gebruikt om een donker en wazig effect te geven aan zijn opnames over institutioneel kindermisbruik in de kerk. Alle obsceniteiten worden zeer expliciet benoemd in een film met zeer goede Chileense acteurs.

Bron : Radio Bio Bio
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug