Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

Chileense La Polar diep in de schulden

Datum : 28/06/2011
Land : Chili

Chileense La Polar diep in de schulden

De grote winkelketen La Polar met vestigingen in heel het land, zit diep in de problemen. Dit nieuws zet de Chileense beurs op zijn kop. Bij de winkels van La Polar kunnen klanten producten kopen op afbetaling.

El Polar is een groot winkelketen dat onder andere kleding verkoopt, maar ook huishoudelijke apparatuur en technologie, zoals plasma tv’s en mobiele telefoons. Een klantenkaart stelt ieder individu in staat om met spullen op krediet te kopen. De aandelen van het bedrijf zijn deze week op de beurs van Santiago met drieëenzestig procent gedaald. De grootste aandeelhouders proberen met  een kapitaalinjectie van 211 miljoen dollar de koersdalingen te beperken.

De laatste jaren was Polar vooral een voorbeeld van een enorm goedlopend bedrijf. De winkel richtte zich op de midden- en lagere klassen en droeg in haar marketing uit dat het voor iedereen mogelijk moest zijn om glamoureuze en luxe producten te kopen. Het lema van het bedrijf was “Llegar y Llevar”, ofwel, komen en meenemen.

De winkelketen deelde 1,2 miljoen La Polar-creditkaarten uit. Eén op de vijf Chileense arbeiders bezit een rekening bij de winkel. Het bedrijf was gebaseerd op de de droom (en de mogelijkheid) van het consumeren. Het ging een aantal jaren geleden zelfs zo goed dat La Polar uitbreidde naar Colombia. Het bedrijf lijkt nu echter niet meer dan een bubbel te zijn die op het punt staat uit elkaar te spatten.

Bron : El País
Bookmark and Share


Terug