Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Chileense mijnwerker (los 33) eist briefje terug van Piñera

Datum : 18/05/2011

Chileense mijnwerker (los 33) eist briefje terug van Piñera

De Chileense mijnwerker José Ojeda eist zijn briefje terug dat uiteindelijk de redding werd van ‘los 33’.  Ojeda was een van de mijnwerkers die vorig jaar lange tijd vast zat in de mijn van Copiapó. Hij schreef een briefje met de boodschap dat het met alle drieëndertig goed ging. Dit krabbeltje kwam zeventien dagen na de ineenstorting van de mijn aan het oppervlak terecht, vastzittend aan een sonde. Hierop nam president Piñera het briefje mee op zijn tour door Europa en werd de tekst een boodschap die op allerlei spullen, zoals t-shirts en vlaggen, werd gedrukt.

Het briefje is nog steeds in bezit van de regering die het wil bewaren in een museum, waar ook andere spullen van de redding zouden moeten worden getoond. Het is al zes maanden geleden dat Ojeda zijn briefje terug vroeg, maar hij kreeg telkens nul op het rekest. Er werd hem geadviseerd een brief  naar het presidentieel paleis te sturen.

“Ik vind het wel goed dat hij (Piñera) het briefje nog een paar maanden houdt, maar hij kan niet zomaar iets van mij afpakken wat ik geschreven heb”, was Ojeda van mening.
 

Bron : BBC
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug