Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Chileense politie slaat opstand hardhandig neer

Datum : 22/03/2012
Land : Chili

Chileense politie slaat opstand hardhandig neer

De Chileense militaire politie heeft woensdagnacht een jongerendemonstratie op het Plaza de Armas in Santiago hard neergeslagen. De demonstranten steunen de bevolking van de zuidelijke regio Aysén voor een betere levenskwaliteit en hun afwijzing van het politiegeweld in deze regio van Patagonië. Na uren van protesten dreef de oproeppolitie de groep jongeren met geweld uiteen, nadat ze het regeringspaleis probeerden te benaderen.

De demonstranten eisen een einde aan de repressie in Chileens Patagonië en roepen op tot het bevriezen van de wetgevende activiteiten in Chili. In andere steden in Chili, zoals in Valparaíso en Concepción in het westen, vinden ook demonstraties plaats ter ondersteuning van de eisen van de Aysén-bewoners.

Op dezelfde dag als de protesten gaf de directeur-generaal van de politie, Gustavo González, de politie-excessen in Aysén toe tijdens een bijeenkomst van de Mensenrechtencommissie van de Kamer van Afgevaardigden. González zei dat hij strafmaatregelen zal nemen indien de omstandigheden dit vereisen. De politieautoriteiten beaamden het gebruik van metalen kogels tegen de demonstranten in Patagonië en zei dat een twintigtal soldaten onderzocht wordt op wanpraktijken.

Bron : TelesurTV
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug