Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Chileense president wil duidelijkheid over dode tijdens protesten

Datum : 29/08/2011
Land : Chili

Chileense president wil duidelijkheid over dode tijdens protesten

De Chileense president Sebastian Piñera heeft herhaald dat zijn regering vastbesloten is om duidelijkheid te krijgen over de dood van een tiener tijdens protesten afgelopen week. "De overheid zal alles doen om de omstandigheden aan het licht te brengen en te achterhalen wie verantwoordelijk is voor zijn dood”, aldus Piñera.

De zestienjarige Manuel Gutiérrez Reinoso werd vorige week neergeschoten en overleed een dag later. Volgens ooggetuigen werd hij neergeschoten door de politie. Hij was het eerste dodelijke slachtoffer van de protesten in Chili de afgelopen maanden. Honderden mensen woonden zondag zijn begrafenis bij. Studentenverenigingen hebben vandaag uitgeroepen tot een dag van rouw.

Piñera riep ook op tot een "constructieve dialoog gericht op het vinden van oplossingen". Groepen studenten protesteren al weken voor veranderingen in het onderwijssysteem. Deze protesten zijn uitgegroeid tot een roep om hervormingen in het land. Studentenleiders hebben toegestemd om deze week de president te ontmoeten en hun eisen te bespreken.

Bron : BBC
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug