Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Chileense rechter ziet af van vervolging priester

Datum : 15/11/2011
Land : Chili

Chileense rechter ziet af van vervolging priester

Een Chileense rechter heeft maandag de strafzaak tegen een vooraanstaande priester vanwege kindermisbruik laten vervallen, maar tegelijkertijd gaf de rechter aan dat de beschuldigingen tegen de priester wel waar zijn.

Rechter Jessica González oordeelde dat de zaken tegen priester Fernando Karadima, waarin hij wordt beschuldigd van het seksueel misbruiken van drie minderjarigen, zijn verjaard. Een vierde zaak kwam te vervallen omdat volgens de rechter niet bewezen kon worden dat het slachtoffer op het moment van het misbruik minderjarig was. Toch zei de rechter dat de beschuldigingen aan het adres van Karadima '‘waar en betrouwbaar zijn''. 

De priester is nu 81 jaar oud en werd al door het Vaticaan veroordeeld tot een leven van berouw en gebed. De advocaten van de slachtoffers kunnen nog in hoger beroep gaan, maar het is vooralsnog onduidelijk of zij van deze mogelijkheid gebruik maken. 

Bron : Miami Herald
Bookmark and Share


Terug