Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Chileense studenten plannen nieuwe demonstraties

Datum : 12/10/2011
Land : Chili

Chileense studenten plannen nieuwe demonstraties

Na het mislukken van onderhandelingen met de regering hebben Chileense studenten gezegd opnieuw te zullen gaan demonstreren voor hervormingen in het onderwijs.18 en 19 oktober wordt een staking gehouden, waarbij ook vakbonden zich aansluiten.

Studenten en middelbare scholieren houden al vijf maanden stakingen en protestmarsen in Chili, waarbij ze hervormingen en gratis openbaar onderwijs eisen. De laatste grote demonstratie was in augustus en liep uit op ernstige gevechten tussen de studenten en de politie. De regering beweert dat de demonstraties extremistische vormen aannemen.

Camila Vallejo, de belangrijkste studentenleider van de stakingen, geeft de schuld van het mislukken van een akkoord aan de regering die “geen politieke beleid heeft om aan de wensen te voldoen van de grote meerderheid van de Chileense bevolking”.

De Chileense protestbewegingen van dit jaar zijn de grootste sinds de terugkeer van de democratie in de jaren  tachtig.
 

Bron : BBC
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug