Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Chileense tiener krijgt geen euthanasie

Datum : 27/02/2015
Land : Chili

Chileense tiener krijgt geen euthanasie

Chileense autoriteiten hebben vandaag gereageerd op het euthanasieverzoek van Valentina Maureira, een meisje van 14 jaar dat in een videoboodschap aan president Michelle Bachelet haar toestemming heeft gevraagd om te mogen sterven. “Ik wil dringend met president Bachelet spreken, want ik wil niet meer leven met deze ziekte en zij kan de injectie goedkeuren om me voor altijd te laten slapen”, zei Valentina in de video. 

Toen Valentina zes maanden oud was, werd ze gediagnosticeerd met taaislijmziekte. Sindsdien vecht ze elke dag voor haar leven. “Het is al 14 jaar strijd van dag tot dag, voor mijn familie en voor mezelf is het al heel moeilijk geweest. Ik ben moe van het blijven vechten, want ik zie nooit resultaten en dat is erg vermoeiend”, zei het meisje dat ongeveer 35 kilo weegt.

Alvaro Elizalde, de woordvoerder van de regering, heeft vandaag bekendgemaakt dat “de video  iedereen heeft aangegrepen en oproept tot solidariteit met de situatie van het meisje. Maar volgens de huidige wet in Chili kan er geen toestemming worden gegeven voor een verzoek van deze aard”.

Elizalde stelde dat het Chileense ministerie van Volksgezondheid contact heeft met de familie om “alle nodige ondersteuning en medische behandeling te geven om haar levensomstandigheden te verbeteren. De regering moet zich aan zijn wettelijke en ethische verplichtingen houden”, voegde hij eraan toe.

 

Bron : Bio Bio Chile
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug