Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Onderzoek & Wetenschap

Chileense wetenschappers houden fruit vers

Datum : 25/10/2018
Land : Chili

Chileense wetenschappers houden fruit vers

Een team van Chileense onderzoekers aan de universiteit van Santiago heeft een product ontwikkeld dat fruit vers houdt tot een maand nadat het is gesneden. Het is vooral nuttig in het geval van avocado of appels, die direct moeten worden geconsumeerd, want na een tijdje worden ze donker van kleur.

Na drie jaar onderzoek kwam het team van de afdeling Voedingswetenschappen onder leiding van Laura Almendares (foto) met een vloeistof die, wanneer toegepast op geschild fruit, dagenlang vers blijft als ze in de koelkast wordt bewaard. Het project werd ondersteund door de Foundation for Agricultural Innovation (FIA) en de Society for Technological Development. Het is dezelfde groep onderzoekers achter gezonde chips en vetarme chips.

Het idee was "een formule te vinden zodat fruit geschild verkocht kon worden, klaar om te serveren, maar vanwege de instabiliteit was het een zeer complexe kwestie", legde Almendares uit. Bij het testen op meer soorten producten, merkten de wetenschappers dat de vloeistof de neiging van de avocado of appel om te verkleuren, neutraliseerde, tot een periode van dertig dagen. Het is een chemische combinatie van antioxidanten, het product is kleurloos en heeft geen smaak, waardoor de kwaliteit van het natuurlijke voedsel behouden blijft.

 

Bron : Mercopress
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug