Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Milieu & Natuur

Chili doet plastic tasjes in de ban

Datum : 12/06/2018
Land : Chili

Chili doet plastic tasjes in de ban

Op 6 juni nam de Senaat van Chili een wet aan waarmee het gebruik van plastic tasjes in winkels verboden wordt. Hiermee wordt Chili het eerste land in Latijns-Amerika dat de tasjes gaat verbieden. Grote bedrijven krijgen een jaar om zich aan te passen aan de nieuwe wet, kleine bedrijven twee jaar. Gedurende deze tijd mogen ze maximaal twee plastic tasjes per klant verstrekken.

Er worden in Chili ongeveer 3,4 miljard plastic tasjes per jaar gebruikt, ofwel 200 per inwoner per jaar. Het kost ongeveer een minuut om een tasje te maken. Een tasje wordt gemiddeld vijftien tot vijfendertig minuten gebruikt, terwijl het 400 jaar duurt voordat een tasje is afgebroken.

De vorige president, Michelle Bachelet, was al van plan de plastic zakken te gaan verbieden in alle kuststeden. De huidige president van het land, Sebastián Piñera, breidde het plan uit naar het hele land.

Bron : Eyewitness News, El Mostrador
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug