Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Chili getroffen door twee aardbevingen

Datum : 12/02/2011

Chili getroffen door twee aardbevingen

CHILI – Chili werd vrijdag opgeschrikt door twee aardbevingen. De epicentra lagen in het midden van het land in de buurt van de kustplaats Concepción. Volgens het Chileense seismologisch instituut Onemi hadden de bevingen een kracht van 6,8 en 6,3 op de schaal van Richter. De eerste beving deed zich voor rond 21.05 uur Nederlandse tijd. De tweede schok volgde rond 00.39 uur Nederlandse tijd. Daarna werden nog enkele naschokken gevoeld.
Na de eerste beving verlieten duizenden kustbewoners hun huis en vluchtten naar hoger gelegen gebieden uit angst voor een tsunami. Die bleef echter uit. Van slachtoffers of schade is geen sprake, aldus de Chileense autoriteiten. President Sebastian Piñera prees het Chileense volk voor zijn snelle reactie en goede voorbereiding.
De bevingen komen op het moment dat Chili nog bezig is met de heropbouw na de krachtige aardbeving van 27 februari 2010, die met een kracht van 8,8 op de schaal van Richter, gevolgd door een tsunami, de infrastructuur en verschillende kustplaatsen vernielde. Meer dan 500 mensen kwamen om.

(BBC/ANP)

Bookmark and Share


Terug