Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

Chili grootste exporteur van kersen en gedroogde pruimen naar China

Datum : 28/09/2012
Land : Chili

Chili grootste exporteur van kersen en gedroogde pruimen naar China

De Chileense fruitexport naar China heeft in de afgelopen jaren een grote toename ervaren. De export is in 2011 met 35 procent gestegen, wat overeenkomt met 438 miljoen dollar. Deze statistieken zijn bekend gemaakt aan het Chileense Ministerie van Landbouw. Hiermee is Chili een van de belangrijkste vruchtaanbieders van het zuidelijk halfrond.

Volgens de informatie van ProChile kwam gedurende 2011 75 procent van de Chinese kersenimport uit Chili. Het land was ook de belangrijkste leverancier van China in gedroogde pruimen, met 72 procent van het totaal aan Chinese importen. Chili leidt ook de levering van tafeldruiven (58 procent) en appels (54 procent). Op deze manier neemt China geleidelijk de hoofdbestemming van Chileens fruit over van de Verenigde Staten. In het geval van kersen is het Aziatische land al de hoofdbestemming.

Volgens Chinese statistieken is de bilaterale handel tussen Chili en China in het algemeen toegenomen van 24,7 miljard dollar in 2010 tot 29 miljard dollar in 2011. Tijdens het eerste semester van 2012 is de handel tussen China en Chili met 14,8 procent gestegen, ter waarde van 14,7 miljard dollar.

Bron : Mercopress
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug