Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Vrije tijd & Toerisme

Chili is klaar voor de Copa America 2015

Datum : 09/06/2015
Land : Chili

Chili is klaar voor de Copa America 2015

Op 11 juni begint de 44ste editie van de Copa America en dit jaar wordt deze in Chili gehouden. Het toernooi met de beste landen van Zuid-Amerika telt twaalf deelnemers.

Tien landen hebben zich gekwalificeerd (Argentinië, Bolivia, Brazilië, Chili, Colombia, Ecuador, Paraguay, Peru, Uruguay en Venezuela) en de andere twee zijn door de voetbalbond CONCACAF uitgenodigd. Deze landen zijn Mexico en Jamaica. De finale van de Copa America vindt plaats op zondag 4 juli in het Estadio Nacional in de Chileense hoofdstad Santiago.

De komende drie weken zullen in Chili diverse voetbalsterren voor hun land uitkomen, waaronder Neymar, Lionel Messi, Radamel Falcao, Edison Cavani, James Rodriguez, Sergio Aguero, Carlos Bacca, Arturo Vidal en Alexis Sanchez. Luís Suarez moet nog een schorsing uitzitten.

Uruguay is vijftien keer kampioen geworden van de Copa, maar dit jaar wordt het land niet als favoriet gezien. Het gemis van Suarez telt zwaar, zoals vorig jaar ook bleek toen hij na het bijtincident het WK moest verlaten.

Argentinië wordt wel als favoriet beschouwd en die status danken ze vooral aan de aanwezigheid van Messi op het veld. De Argentijnen wachten sinds 1993 op hun beurt om de Copa voor de vijftiende keer te winnen.

 

Bron : El País, bet.nl
Bookmark and Share


Terug