Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Milieu & Natuur

Chili kondigt nieuw national park aan

Datum : 08/10/2015
Land : Chili

Chili kondigt nieuw national park aan

De Chileense president Michelle Bachelet heeft deze week de oprichting van het Nazca-Desaventuradas Marine Park aangekondigd. Hiermee heeft Chili het grootste maritieme reservaat in de America’s. 

Chili bezit ook het derde grootste beschermde maritieme gebried ter wereld, het Paaseiland maritieme park. Samen beschermen de gebieden ruim 350.000 vierkante mijl, groter dan de totale landoppervlakte van het land. De aankondiging kwam tijdens de conferentie ‘Onze Oceaan 2015’ in Valparaiso, de grootste haven van Chili.

Het Nazca-Desaventuradas Marine Park, dat 114.874 vierkantei zeemijlen beslaat rond de eilande San Félix en San Ambrosio, is een volledige beschermde zone, waar visserij en andere extractieve activiteiten vanaf nu zijn verboden.


Enric Sala, een gepensioneerd onderzoek van National Geographic en hoofd van het ‘Pristine Seas project’, noemde het park “een gift van Chili aan de wereld." “Het park heeft een unieke onderwatermilieu, waaronder diepe bergen met soorten die nieuw zijn voor de wetenschap. Er zijn reusachtige kreeften en een populatie van de Juan Fernández pelsrob” , aldus Sala.

Bron : Mercopress
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug