Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Chili krijgt metro die op zonnestroom rijdt

Datum : 10/01/2017
Land : Chili

Chili krijgt metro die op zonnestroom rijdt

De Chileense hoofdstad Santiago krijgt vanaf november 2017 een metro die voor bijna de helft op zonnestroom rijdt. 42 procent van de benodigde energie zal straks de Metro de Santiago van de zonnecentrale ‘El Pelícano’ krijgen. 

El Pelícano is een zonnepark van het bedrijf SunPower in La Higuera, op zo’n 400 kilometer ten noorden van de hoofdstad. De zonnecentrale zal een capaciteit van 100 megawatt krijgen en dit wordt mogelijk dankzij de 254.000 zonnepanelen die jaarlijks 300 gigawattuur zullen gaan leveren. Dat is het equivalent van wat 125.000 Chileense gezinnen jaarlijks gebruiken, zegt Manuel Tagle, algemeen directeur van SunPower. 

“We willen een duurzaam bedrijf zijn. Daarom is dit een belangrijke sprong voorwaarts. In 2018 willen we voor 60 procent op niet-conventionele hernieuwbare energie draaien”, zegt Fernando Rivas, milieuverantwoordelijke van Metro de Santiago.

Chili wil tegen 2050 zo’n 70 procent van zijn energie uit hernieuwbare bronnen halen.

 

Bron : Solar Magazine
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug