Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Chili niet in G20 ten koste van Argentinië

Datum : 23/05/2012
Land : Chili

Chili niet in G20 ten koste van Argentinië

Chili is niet geïnteresseerd in het lidmaatschap van de G20, groep van leidende economieën, als dit ten koste gaat van Argentinië, zei Andres Chatwick, woordvoerder van de Chileense president Sebastián Piñera.

“Natuurlijk wil ieder land bij de G20 horen, maar wij willen niet de plaats van Argentinië innemen, alleen omdat dit land nu door een moeilijke economische periode gaat”, verzekerde  Chadwick. Enkele dagen geleden suggereerde de The Washington Post dat Argentinië vervangen zou worden door Chili, nadat Argentinië het oliebedrijf YPT had onteigend van het Spaanse Repsol.

“Chili is klaar voor deelname aan de G20, maar wij stellen onze betrekkingen met Argentinië boven alles”, zei Chadwick. “We zijn uiterst zorgvuldig in de relaties met onze buren.”  Hij voegde eraan toe dat Chili zeer belangrijke internationale posten bekleed. Zo is het land nu voorzitter van de Pacifische Alliantie en van de Gemeenschap van Latijns-Amerikaanse en Caribische Staten (CELAC). 
 

Bron : Mercopress
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug